Meteen naar de inhoud
Home » Tijdlijn » Editorial – februari

Editorial – februari

Een nieuwe maand en een nieuw onderwerp. Welkom terug allemaal! Deze maand gaan wij het hebben over trombose door een klein pilletje: de anticonceptiepil. Helaas komt dit jaarlijks voor bij duizenden meisjes en vrouwen in Nederland. Het is een oorzaak van trombose wat aan de ene kant redelijk vaak in het nieuws is geweest (Diane-35 affaire in 2013), maar aan de andere kant helaas ook nog vrij onbekend is onder meisjes en vrouwen zelf. 

Nu is ons platform natuurlijk bedoeld voor lezers die zelf al een trombose hebben gehad. Er zullen een aantal onder jullie zijn die helaas maar al te goed weten dat je een trombose door de pil kunt krijgen. Daarom zullen wij met tromboseoverlevers praten over het leven na hun trombose door de pil. Wat hebben zij ondernomen op het gebied van revalidatie? Wie weet halen jullie er nog iets uit!

Wij vinden het ook belangrijk om informatie te bieden. Daarom kunnen jullie deze maand ook lezen hoe vaak het eigenlijk voorkomt in Nederland dat een meisje of vrouw trombose door de anticonceptiepil krijgt. Ook hebben wij voor jullie op een rij gezet hoeveel kans jij liep/loopt met jouw anticonceptie(pil), maar ook welke vormen van anticonceptie geen verhoogd risico op trombose met zich meebrengt. (Disclaimer: Wij zijn geen artsen noch gezondheid guru’s. Mocht je willen beginnen, overstappen of stoppen met jouw anticonceptie, praat er dan altijd eerst over met jouw arts!)

Tot slot willen wij met jullie delen dat dit onderwerp ons na aan het hart ligt, omdat wij zelf ook een longembolie en -infarct (Noa) en een trombosebeen en longembolie (Eline) hebben gehad door de anticonceptiepil. Wil je daar meer over lezen? Klik dan hier.


Wil jij ook jouw verhaal met ons delen over jouw leven na trombose? Of heb jij een idee welk onderwerp wij dit jaar kunnen bespreken? Schroom dan niet om ons een e-mail te sturen of een privé bericht op Instagram!

Tags:

Laat hier je reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *