Meteen naar de inhoud
Home » Tijdlijn » Editorial – maart

Editorial – maart

Onze eerste twee maanden zitten erop! En wat een twee maanden zijn het geweest. Eline en ik hebben ons best gedaan om inspirerende verhalen met een positieve boodschap de wereld in te brengen via tromboseoverlevers.nl. In januari bespraken we trombose en in februari trombose door de pil. Deze maand is het de beurt aan de nazorg van trombose. Eline en ik hebben zelf het een en ander ervaren tijdens ons eigen herstel. Voor ons beiden was het ontzettend zoeken naar handvatten voor trombose nazorg. Onze conclusie: die zijn er niet!

Een groot deel van onze motivatie voor dit platform is om de trombose overlevers na ons een steun in de rug te geven. Helaas zullen mensen trombose blijven krijgen, dit kunnen wij zelf niet veranderen. We kunnen het wel dragelijker maken en zorgen dat de mogelijke gevolgen van trombose niet onderschat worden. Een groot deel heeft dan ook te doen met nazorg. Hoe ga je om met deze ingrijpende gevolgen?

Om antwoord te geven op deze vraag hebben we gekeken naar experts op dit gebied. Erik Klok, Internist vasculaire geneeskunde in het Leids Universitair Medisch Centrum, heeft research gedaan naar het Post-Trombotisch Syndroom, gevolgen van trombose en herstel na een longembolie. Eline heeft met hem gesproken op het gebied van trombose nazorg. Daarnaast heb ik een stuk geschreven over hoe ik nazorg heb ervaren en een methode die mij erg hielp. Ook krijgen jullie deze maand het verhaal van Elisheva te lezen. De positiviteit die zij uitstraalt met haar bewonderenswaardige verhaal is erg aanstekelijk!

Al met al weer een volgepakte maand met verschillende perspectieven op nazorg voor trombose overlevers. Veel leesplezier!

✨ Noa

Laat hier je reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *