Meteen naar de inhoud
Home » Tijdlijn » Goed nieuws voor trombosedienst patiënten!

Goed nieuws voor trombosedienst patiënten!

Sinds 20 juni 2022 kunnen VKA-patiënten (mensen die een bepaalde antistollingsmedicijn gebruiken) en hun verzorgers, zorgmedewerkers, apothekers, huisartsen en specialisten in grote delen van de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Groningen en Zeeland buiten kantoortijden & in het weekend terecht bij een antistollingsarts. Ze kunnen dit doen door via het centrale nummer van de eigen trombosedienst de CAT Spoedconsultenlijn Trombosezorg te bereiken. Dit meldt Trombosestichting Nederland.

Het CAT is een uniek samenwerkingsverband tussen de trombosedienst van verschillende regio’s (o.a. uit Rotterdam (Star-shl), Amsterdam (Atalmedial), Utrecht (Saltro), Groningen (Certe), Den Haag (Labwest) en Leiden (TD Leiden).

Het CAT streeft naar een hoge(re) kwaliteit antistollingszorg tegen redelijke kosten. Nu deze eerste mijlpaal – de Spoedconsultenlijn Trombosezorg – is gerealiseerd, werkt het CAT verder aan de volgende initiatieven: het Kinderdoseercentrum, het Virtueel Zelfmeetcentrum en het CAT-Kenniscentrum.

Door: Trombosestichting Nederland

Laat hier je reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *