Meteen naar de inhoud
Home » Tijdlijn » Hartstichting zoekt burgers met hart voor wetenschap

Hartstichting zoekt burgers met hart voor wetenschap

Trombosestichting tromboseoverlevers harteraad trombose trombosebeen trombosearm buiktrombose sinustrombose herseninfarct hartinfarct hersenbloeding longembolie ruiterembolie lotgenoot lotgenoten lotgenotengroep ervaring ervaringen ervaringsverhaal ervaringsverhalen informatie betrouwbaar contact

De Hartstichting is op zoek naar mensen die onderzoek willen doen naar hart- en vaatziekten. Samen met ZonMw stellen we een vergoeding beschikbaar voor burgerwetenschap. Dit is een manier van wetenschappelijk onderzoek waarbij burgers samenwerken met beroepswetenschappers. Je kunt zelf een vraag stellen en helpen om het antwoord te vinden.

Lijkt het je leuk om met een beroepswetenschapper onderzoek te doen naar hart- en vaatziekten? Bijvoorbeeld omdat je ervaring hebt met hart- of vaatziekten en vragen hebt over je medicijn. Of omdat je intensief sport en je afvraagt of dat goed is voor je hart. Help mee en word burgerwetenschapper!

Wat is burgerwetenschap?
Bij burgerwetenschap doen burgers alleen of samen met beroepswetenschappers onderzoek. Dit heet met een moeilijk woord Citizen Science. Je kunt als burger op verschillende manieren meewerken. Je kunt bij het hele proces betrokken zijn: van onderzoeksvraag bedenken tot het beoordelen van informatie die je verzamelt. Ook zijn er projecten waarbij je alleen helpt bij 1 onderdeel, zoals gegevens verzamelen. De nationale tuinvogeltelling is hier een bekend voorbeeld van. 

Wat krijg ik ervoor terug?
Veel mensen vinden onderzoek doen leuk en leerzaam. Je zult veel leren over hartgezondheid en je eigen gezondheid. Je krijgt een kijkje in de keuken van organisaties die onderzoek doen. Met jouw hulp krijgen we meer kennis over hart- en vaatziekten en help je andere burgers. Dat is waardevol voor onze samenleving. Je kunt een salaris of vergoeding krijgen als je dat wilt. Hier maken we afspraken over. 

Hoe meld ik me aan?
Wil je burgerwetenschapper worden? Vul dan het formulier onderaan de pagina in. Doe dit uiterlijk 18 maart om 14.00 uur. Je kunt een eigen onderzoeksvraag opsturen of helpen bij een vraag van iemand anders. Lees in het document Samen aan de hartSlag alle voorwaarden die horen bij deze oproep.

De selectie
We bekijken alle aanmeldingen met veel aandacht. Er is € 1.160.000 beschikbaar. Daarom kan het zijn dat we niet voldoende geld hebben voor alle projecten. Samen met een commissie kiezen we de projecten die geld krijgen. Komt jouw idee niet in aanmerking voor geld? Dan kan je misschien nog wel meedoen bij een ander project. 

Klik hier om je aan te melden.

Bron: Harteraad

2 reacties op “Hartstichting zoekt burgers met hart voor wetenschap”

 1. Ellen Broerse-Oudekerk

  Goedenavond,
  Ik vind dit erg interessant en nuttig, vandaar mijn aanmelding om hopelijk een positieve bijdrage te kunnen leveren.
  In 2017 kreeg ik op 25 jarige leeftijd een week na mijn bevalling een sinustrombose. Later werd ik positief getest op factor 2 mutatie. Ik was daar vreselijk van ondersteboven en angstig, ik werd na een jaar weer zwanger en helaas zijn die angsten wel doorgegeven tijdens mijn zwangerschap. Ik heb nog last van lichte restverschijnselen. Ik had overgewicht en kreeg in 2022 een gastric bypass.
  Met vriendelijke groeten
  Ellen.

  1. Hoi Ellen,

   Wat ontzettend heftig dat jij dat hebt moeten meemaken! WIj kunnen ons goed voorstellen dat je er erg angstig van was. Hoe voel je je er nu onder? En heb je de juiste begeleiding gekregen in jouw herstel?

   Liefs, Noa en Eline

Laat hier je reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *