Hulpmiddelen

Er bestaan veel hulpmiddelen als ondersteuning van klachten door trombose. De hulpmiddelen die hieronder staan beschreven garanderen geen herstel/vermindering van klachten. Raadpleeg áltijd jouw huis(arts) als je nieuwe klachten krijgt, de huidige erger worden of niet weg gaan. Heb je een suggestie of goede tip over een hulpmiddel dat jou geholpen heeft tijdens jouw trombose herstel? Neem gerust contact met ons op.

Tools

Tromboseoverlevers werkt achter de schermen hard aan het ontwikkelen van zogeheten ‘tools’ waar jullie mee aan de slag kunnen. Hieronder staan de eerste twee, namelijk de journal-guide en het emotie-wiel. Met de eerste krijg je vragen over verschillende levensgebieden waar je over kunt schrijven in bijvoorbeeld een schrift. Bij de tweede kun je aan de slag gaan met oefeningen rondom emoties. Laat ons vooral weten hoe het bevalt en of er eventueel verbeteringen doorgevoerd kunnen worden! 

Artikelen

Door de maanden heen heeft Tromboseoverlevers meerdere artikelen geschreven met tips voor tromboseherstel vanuit onze eigen ervaring. Hieronder hebben wij ze opgesomd. Hou onze social media goed in de gaten, want daar zullen wij aankondigen als er een nieuw artikel online staan! Wil jij ook een artikel schrijven met tips voor andere tromboseoverlevers? Stuur ons dan een e-mail en dan kunnen we de mogelijkheden bespreken!

Mindfullness

Over mindfullness wordt veel gesproken en geschreven, maar wat is het eigenlijk? Als Tromboseoverlevers het over mindful zijn heeft, bedoelen we daarmee het bewust aandacht geven aan het huidige moment, zonder hierover te oordelen. Deze staat van mindful zijn, zou je kunnen bereiken door bijvoorbeeld yoga of meditatie te doen, maar als je kijkt naar de definitie dan zou je ook kunnen stellen dat je het ook op andere manieren kunt bereiken. Wat voor de een werkt, hoeft namelijk niet voor de ander te werken. Misschien kun jij mindful zijn tijdens bijvoorbeeld het wandelen. Hieronder hebben wij enkele oefeningen op een rij gezet die je zouden kunnen helpen bij jouw mindfullness-journey.