Meteen naar de inhoud

Ik ben nieuw

Als je op Tromboseoverlevers terecht bent gekomen, dan heb je zeer waarschijnlijk zelf een vorm van trombose doorgemaakt. Dit kan vanalles zijn, zoals een trombosebeen, sinustrombose, hart- of herseninfarct of longembolie. Misschien heb je een minder bekende vorm ervan gehad, zoals een armtrombose, buiktrombose of lijntrombose. Wat je ook hebt doorgemaakt: Tromboseoverlevers is er voor jou om je houvast te geven in jouw herstel. 

Op deze website kun je verhalen van lotgenoten vinden en ook zelf jouw verhaal achterlaten. Ook vind je praktische tips voor tromboseherstel. Daarnaast kun je voor de algemene informatie over de ziekte terecht op een van onze informatiepagina’s. Ook licht Tromboseoverlevers maar al te graag andere initiatieven uit die zich ook inzetten voor mensen die trombose hebben gehad. Kortom: er is een hoop te lezen en te zien op het platform! Mocht je nog iets missen, een onbeantwoorde vraag hebben of gewoon gezellig willen kletsen, dan kun je altijd contact met ons opnemen

Waar kan ik beginnen?

Trombose kan een grote impact maken. Deze is voor iedereen verschillend, daarom willen we adviseren om op jouw eigen tempo dit platform te bezoeken. Waar de een gelijk behoefte heeft aan ervaringsverhalen, kan dat voor de ander heel emotioneel zijn. En dat is oké. We verwerken gebeurtenissen allemaal op onze eigen manier en op ons eigen tempo.

Oefeningen

Een van de meest zichtbare dingen waar je na een trombose tegenaan kunt lopen, is dat je moet herstellen van de enorme klap die jouw lichaam heeft gehad. Je kunt veel pijn in jouw benen ervaren of je heel benauwd voelen. Tromboseoverlevers heeft een aantal oefeningen op een rij gezet voor fysiek herstel.

Mentaal

Momenteel is Tromboseoverlevers bezig om praktische tips en middelen te zoeken die jou kunnen ondersteunen tijdens trombose herstel. De eerste reeks hulpmiddelen die al beschikbaar zijn, hebben we hier voor je op een rijtje gezet:

En nu?

Dat is een goede vraag! We hopen dat het platform jou veel (h)erkenning biedt en een steun in de rug kan zijn. Ons platform breidt zich steeds meer uit, dus neem vooral regelmatig een kijkje als je daar behoefte aan hebt. Wij zullen op onze social media delen wanneer er een nieuw artikel online staat of nieuwe informatie gekoppeld is aan ons platform. 

Het is goed om te weten dat wij altijd op zoek zijn naar tromboseoverlevers die willen vertellen over hun leven na trombose. Wat heeft jou geholpen om te herstellen? Wat zou een lotgenoot volgens jou moeten weten? Je kunt het met ons delen via social media (Instagram en Facebook), maar ook door een e-mail te sturen naar info@tromboseoverlevers.nl!