Over ons

Welkom bij het platform voor en door mensen met trombose. Sinds 1 januari 2021 zijn we in de lucht. Door middel van artikelen en video’s willen we op een vriendelijke en vrolijke manier kijken naar het leven na trombose. Want dat is er! Maar wie zijn de gezichten achter het platform?

Wij, Eline en Noa, ontmoette elkaar in maart 2020 voor het afstudeeronderzoek van Eline naar trombose door de pil. Het klikte gelijk en ondanks een compleet verschillende achtergrond, kwamen veel elementen van ons trombose verhaal overheen. De (h)erkenning die we bij elkaar vonden, gunnen we iedereen! Zo is langzamerhand het idee voor Tromboseoverlevers.nl ontstaan. Graag willen we onze kennis delen, maar ook zelf op onderzoek gaan naar onderwerpen die wij (en jullie) belangrijk vinden. Door artikelen, illustraties, podcasts en videos willen we (soms best wel heftige) onderwerpen met een positieve boodschap overbrengen.

 

Noa Smolenaars

🌿 Noa studeert Industrial Design aan de TU Eindhoven. Ze woont in een gezellig studentenhuis in Noord-Brabant. Het liefst zou de hele dag illustreren, omringd zijn door gezellige mensen en veel bordspellen spelen. Noa’s passie zit in maatschappelijke problemen zichtbaar maken en deze door middel van design proberen op te lossen.

In 2019 kreeg Noa een longembolie en longinfarct op 21-jarige leeftijd. Dit is ontstaan door de anticonceptiepil. Naar aanleiding van haar trombose heeft Noa tijdens haar afstudeertraject onderzoek gedaan naar nazorg na trombose. Hiervoor ontwierp ze een service dat mensen met trombose begeleidt tijdens het herstel traject.

eline boer journalist marketeer marketing medewerker communicatie trombose trombosebeen trombosearm buiktrombose lijntrombose longembolie embolie ruiterembolie hartinfarct longinfarct herseninfarct sinustrombose hersenbloeding lotgenoot lotgenoten lotgenotengroep ervaring ervaringsdeskundige ervaringsdeskundigen ervaringsverhaal ervaringsverhalen lotgenotenverhaal lotgenotenverhalen trombosestichting tromboseoverlevers vrijwilligerswerk initiatief goed doel

✨ Eline is afgestudeerd als journaliste aan Windesheim in Zwolle. Ze werkt momenteel als marketing en communicatie specialist. Eline woont in Duitsland. Het liefst zou ze de hele dag bezig willen zijn met creëren. Eline’s passie zit in activisme: een maatschappelijke verandering teweegbrengen door middel van schrijven en illustreren.

In 2014 kreeg Eline een longembolie en trombosebeen op 15-jarige leeftijd. Dit is ontstaan door een combinatie van de anticonceptiepil en een erfelijke stollingsafwijking. Naar aanleiding van haar trombose begon ze erover te schrijven. Eerst tijdens stage voor de Leeuwarder Courant en later als afstudeerproductie – beide keren over trombose door de pil.

 

Jouw gezicht hier?

🌻 We zijn altijd op zoek naar enthousiastelingen die willen bijdragen aan tromboseoverlevers.nl. Dit mag vanalles zijn: een gastblog, foto, illustratie of striptekening. Neem gezellig contact met ons op als het je leuk lijkt om op jouw manier mee te werken aan het platform!