Meteen naar de inhoud

Informatie over trombose

Er zijn verschillende vormen van trombose. Sommigen zijn bekend, zoals een trombosebeen, hart- en herseninfarct en longembolie. Andere vormen zijn onbekender, zoals een buiktrombose, sinustrombose en lijntrombose. Op deze pagina heeft Tromboseoverlevers informatie op een rij gezet, zodat jullie niet meer zelf uitgebreid op zoek hoeven te gaan. Je vindt hier niet alleen informatie over de ziekte zelf, maar ook over dingen waar je na jouw trombose mee te maken kunt krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het May Turner Syndroom, het Post Trombostisch Syndroom of Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH). 

Informatiefolders

De onderstaande informatiefolders zijn eigendom van de Trombose Stichting. Door op de folder te klikken word je doorverwezen naar de website van de Trombose Stichting. Vervolgens kun je de folder downloaden en doorlezen.

Deskundigen

Tromboseoverlevers probeert je zoveel mogelijk betrouwbare informatie te bieden rechtstreeks van de bron, bijvoorbeeld door in gesprek te gaan met een deskundige. Daarom vermelden wij bij alle informatie die wij ergens anders dan uit onze eigen ervaring hebben verteld ook altijd de bron. Ben jij een deskundige op het gebied van trombose en wil je informatie bieden of met ons delen waar je op dit moment aan werkt? Stuur ons dan een e-mail.