Meteen naar de inhoud
Home » Tijdlijn » Editorial – april

Editorial – april

Inmiddels gaat de vierde maand alweer in op dit platform! Met trots kunnen we zeggen dat het bezoekersaantal in maart ten opzichte van januari bijna is verdrievoudigd! Aan de ene kant een geweldig bericht natuurlijk, maar tegelijkertijd betekent dat helaas ook dat er veel mensen in Nederland (en misschien wel Vlaanderen) zijn die een vorm van trombose hebben gehad. We hopen dat dit platform iets kan bieden voor hen!

Deze maand gaan we het hebben over PTS: het Post Trombotisch Syndroom. Ik ging voor jullie in gesprek met Erik Klok, Internist vasculaire geneeskunde in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), om duidelijk te kunnen uitleggen wat het syndroom eigenlijk is. Daarnaast heb ik geschreven over mijn eigen ervaring met PTS. In het artikel vertel ik onder andere over de tweestrijd die ik ervaar wat betreft het levenslang moeten dragen van steunkousen. 

Een aantal weken geleden hebben Noa en ik besproken wat er op de planning staat voor de aankomende maanden. Voor nu hebben wij het idee om de aankomende maanden de volgende onderwerpen te bespreken:

Mei – Trombose en corona
Juni – Trombose en zwangerschap/kinderen
Juli – Post Longembolie Syndroom

Op dit moment hebben we vrij veel vanuit onze eigen ervaring verteld. Ons doel is echter om dit uiteindelijk los te kunnen laten en de ervaringen van anderen te delen – naast informatie over het leven na trombose te geven.

Daarom zijn wij altijd zoekende naar mensen die hun verhaal (anoniem) willen delen op ons platform. Daarbij bepaal jij wat jij deelt en wat niet. De nadruk op dit platform ligt in ieder geval op het leven ná jouw trombose/embolie/infarct: over de ervaring zelf hoef je dus niet te vertellen als je dit niet wilt. 

Mocht jij jouw verhaal willen delen met ons, dan kun je ons gerust een e-mail sturen naar: info@tromboseoverlevers.nl 

Dit platform is immers door en voor trombose overlevers!

Liefs, Eline

Laat hier je reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *